Aanbevolen post

Dr. Organic Moroccan Glow Collectie

Het liefst heb ik het hele jaar door een bruin tintje op mijn huid. Het geeft een gezonde uitstraling en je armen en benen lijker er dunner...

donderdag 7 januari 2016

manieren om kokosolie te gebruiken

Heey allemaal!
Vandaag heb ik een handig artikel over How to use coconut oil.

Als je eenmaal deze tips hebt gelezen en uitgeprobeerd dan heb je echt geen excuus meer om niet naar de winkel te rennen en een grote pot kokosolie te kopen. ;) nee grapje maar het zijn wel hele goede tips. 


Ik heb laatst ook een pot van 500 ml besteld voor 4,99 bij de Kruidvat. Dit is biologische kokosolie ontgeurd





















Lippenbalsem. Ik gebruik de kokosolie af en toe als lippenbalsem. Dit werkt erg goed! Ik las laatst een artikel van Serena op haar blog dat lippenbalsem verslaven kan werken. Kokosolie daarin tegen is een hele goed vervanger. (http://www.beautylab.nl/heb-jij-een-lippenbalsem-verslaving/)


Je kunt hier zien dat ik een mooie natuurlijke glans op mijn lippen heb. 







 Make-up remover. Kokos olie is heel makkelijk te gebruiken als make-up remover. Je wrijft wat kokosolie tussen je handen zodat het smelt. Daarna wrijf je zachtjes met je vingers over je ogen net zo lang totdat al je make-up weg is. Als laatste kun je met een tissue of een doekje al je make-up zo wegwrijven. Je kunt ook je foundation goed weghalen door middel van een beetje kokosolie voorzichtig over je gezicht heen te wrijven. Ga daarna met een watje over je gezicht heen. Spoel als laatste je gezicht af met water en dep een handdoek over je gezicht om je gezicht droog te maken.


Haarmasker. Het is wetenschappelijk bewezen dat kokosolie echt tot je haar doordringt! Kokosolie vult de leegtes in je haar waardoor je meer volume krijgt! Hoe gebruik je het? Doe een paar lepels kokosolie in een bakje en zet het eventjes in de magnetron totdat het is gesmolten. Verdeel je haar in lagen. Verspreidt de olie door je haar. Begin bij de haarwortel en ga dan door naar de punten. Voor het beste effect kun je het masker het best een hele nacht in laten zitten. Hiervoor kun je je haar het best in een douchkapje doen of in een plastic zakje wikkelen. Was het product er de volgende ochtend uit met je favoriete producten.
      























 Lichaamsscrub. Maak je huid glad en verwijder de dode huidcellen door een zelfgemaakte lichaamsscrub. Doe 1 kopje kokosolie, 0,5 kopje suiker en optioneel 2 a 3 druppels essentiële olie in een blender. Zet hem voor 1 minuut op de hoogste stand en voilà, daar heb je je lichaamsscrub.
 

Ellebogen. Als je last hebt van ruwe of droge ellebogen (of andere droge plekken) smeer er dan een beetje kokosolie op en je zult het verschil direct zien! 
Nagelriemolie. Smeer je nagelriemen in met een klein beetje kokosolie. Je nagelriemen zullen er heel gezond en gevoed uitzien.

Handcrème. Kokosolie smeert makkelijk uit en je krijgt er een mooie subtiele glans door.  Zo krijgen je handen hun dagelijkse bescherming en zien ze er mooi en verzorgt uit.
 .     
Scheren. Handig als je op vakantie gaat en je je scheerschuim bent vergeten. Niet getreurd! Wrijf wat kokosolie warm tussen je handen. Smeer het op de plekken die je wilt scheren en aan de slag! Tip: gebruik voor het scheren de zelfgemaakte lichaamsscrub van kokosolie (puntje 4) voor een nog gladdere huid.

Massageolie. Gebruik kokosolie voor een heerlijk massage/ Voeg een paar druppels essentiële olie toe voor een geurende massage en enjoy!
Nachtcrème. Als laatste kun je kokosolie gebruiken als nachtcrème. In kokosolie zit vitamine E. vitamine E heeft een anti-age effect en strijd tegen de rimpels. Alle reden om het op zijn minst te proberen ;)

Dit waren mijn 10 tips over hoe je kokosolie kunt gebruiken. Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt gehad en ze een keer gaat proberen.

Mijn favoriete manier om kokosolie te gebruiken is door het te gebruiken als massageolie.
Wat is jouw favoriete tip? En heb je nog een manier om kokosolie te gebruiken die hier niet tussen staat? Laat het me dan weten in een reactie!

Tot de volgende keer

x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten