Aanbevolen post

Dr. Organic Moroccan Glow Collectie

Het liefst heb ik het hele jaar door een bruin tintje op mijn huid. Het geeft een gezonde uitstraling en je armen en benen lijker er dunner...

donderdag 18 februari 2016

Statisch haar.

De titel van dit artikel zegt het al.. statisch haar, hoe komt dat en wat doe je er aan? Statisch haar is de laatste tijd echt een dagelijkse struggle geworden in mijn leven en ik denk dat jij jezelf hier ook wel in kunt herkennen. Omdat ik er zoveel last van had, besloot ik om eerst de oorzaak op te gaan zoeken. 
http://www.zakjechips.nl/blog/wp-content/uploads/2009/12/grappig-plaatje24groot.jpg
Het antwoord ligt bij de luchtvochtigheid. Ik heb eerder last van statisch haar in de winter, dan in de zomer. Dat komt omdat de luchtvochtigheid in de winter veel lager is dan in de zomer. Je kunt nu misschien wel denken.. wat heeft luchtvochtigheid te maken met statisch haar? Als er (in de zomer) een hoge luchtvochtigheid is, blijft er een klein laagje water op je haar en huid achter. Maar wat heeft dat laagje water dan met statisch haar te maken? Water geleidt elektriciteit. Dus in de zomer kan de statische electriciteit via het dunne laagje water wegvloeien. In de winter heb je dit laagje niet of veel minder. Daarom wordt de statische elektriciteit niet goed doorgevoerd en kun je als gevolg statisch haar verwachten. 


Oke, we weten nu wat het is en hoe het komt, maar wat doe je er aan?
Er zijn veel oplossingen om te voorkomen dat je statisch haar krijgt tijdens je douchroutine.
1. Gebruik niet te vaak shampoo. Door te vaak shampoo te gebruiken, wordt je haar drogere en heb je sneller kans op die statische lading. Probeer ook eens wat minder shampoo te gebruiken tijdens je douchbeurt.
2. Conditioner of crèmespoeling. Gebruik vochtinbrengende producten.
3. Een paar druppeltjes olie of was doen ook wonderen. 
4. Handcrème of bodylotion. Smeer wat op je handen en laat het intrekken. Voordat het volledig ingetrokken is, ga je met je handen door je haar. Gebruik dit niet te vaak of te veel. Hier kun je namelijk vet of slap haar van krijgen. 
5. Borstels. Gebruk een geschikte borstel voor het borstelen van je haar zoals een borstel met nylon en varkenshaar. Gebruik geen plastic of metalen borstels, deze trekken de statische elektriciteit sneller aan.
6. Spuit wat haarlak op je kam voordat je je haar borstelt. Dit brengt een isolerend laagje aan. Je kunt ook wat haarlak op je sjaal of muts spuiten zodat je veilig jezelf aan en uit kunt kleden.
7. Föhn je haar niet te vaak op de hete stand. Dit maakt je haar nog droger. Als je toch je haar wilt föhnen kun je beter de koude stand gebruiken en de föhn niet te dicht bij je hoofd houden.
8. Hang wat waterbakjes bij de kachel of maak gebruik van een luchtbevochtiger.
9. Je kunt als je echt niks bij de hand hebt ook even met natte handen door je haar gaan. Dit werkt helaas maar tijdelijk, alleen je hebt wel voor eventjes een oplossing totdat je je haarlak hebt gevonden.
10. Dit is een tip die misschien niet heel goed werkt bij iedereen, maar ik gebruik hem eigenlijk altijd wel voordat ik naar andere producten grijp. Ik pak mijn haar vast en draai het rond. Op de een of andere manier werkt dit voor mij best wel goed maar niet altijd. 

Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt gehad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten